понедељак, 12. март 2018.

Osvestite šta vas to koči u životu!


U poslednje vreme je postalo jako popularno „raditi na sebi“. Rad na sebi svako od nas drugačije doživljava. Neko radi na sebi jer svi to rade pa ajd malo ću i ja i dođe im kao zabava. Ima i onih koji zaista žele nešto da promene u svom životu pa čvrsto odluče da će gledati video klipove, čitati, posećivati seminare i zaista se posvete tome. Još jedan sjajan hobi. Tu su i oni koji krenu sa entuzijazmom, verujući da je dosta samo mantrati, „promeniti“ misli i manifestacija je tu. Onda shvate da čekaju Godoa i kažu da je to sve glupost i vrate se u kolotečinu.

Zbog čega sve ovo ne funkcioniše?

Jer nedostaje glavni deo slagalice, a to je akcija!

Fenomenalno je mantrati, meditirati, vizualizovati, pozitivno razmišljati... Podsticajno je i raditi energetske tretmane bilo kod tipa. Oni nas podstiču, pokreću, energizuju i daju jednu dobru osnovu za dalji rast i napredak. Pomažu da razbistrimo misli i dobijemo ideje za naredni korak. No bez naše akcije , bez delovanja, sve je to samo zabava.

Svako od nas ima želje, potrebe, izazove sa kojima se susreće. Međutim na putu ostvarenja, na putu transformacije nije dovoljno samo želeti nešto uraditi. Potrebno je hteti a onda i načiniti „first step“.

Najteže je načiniti korak ka nečemu što u nama izaziva nelagodu, strah, nešto što potiče od naših duboko ukorenjenih uverenja. Ali ono što je najteže ujedno čini i najveći „bum“ u našem životu. Svi mi vučemo niti naše prošlosti, naših predaka. Često nas nešto koči a ne znamo šta. Važno je da osvestite šta zaista želite da manifestujete, šta je to vas cele obuzima, što čini da se osećate preplavljeno radošću i blaženstvom. Šta je to što iz vas izvlači sve vaše potencijale? A onda se zapitajte šta je to što vas koči, šta je to što vam ne dozvoljava da ostvarite svoj cilj, da se izrazite. Ono što vas koči je cilj ka kome prvo treba da krenete. Suočite se sa tim. Hrabro i odlučno. Pogledajte svoj strah u oči i savladajte ga. Nemojte dozvoliti da neko drugi upravlja vama. Vi ste režiser u svome životu.Zato nemojte sedeti skrštenih ruku i čekati da vam padne s neba. Možda i hoće ali jeste li spremni rizikovati da čekate ceo život? I šta ako ne padne? U čemu vam je prošao život? Kakve uspomene imate, o čemu ćete pričati naslednicima?

Ne plašite se preduzeti korake, ne plašite se da ćete biti ismejani, izblamirani, da ćete pasti. Jer...najbolji su padali i ustajali. Budite jedan od njih. Budite smeli da gradite svoju priču, aktivno, punog srca., jer vi to možete.

Vi ste blagoslov!

Prvi put objavljeno na: Sretna Žena Magazin