недеља, 20. децембар 2015.

Darujte od srca

Približavaju nam se praznici. To je vreme kada mnogi od nas provode vreme sa porodicom, prijateljima, kite jelku, uživaju u prelepim filmovima, piju toplu čokoladu, čitaju inspirativne knjige i nose osmeh na licu. Na žalost ima i onih koji su tužni, koji pate, nemaju prijatelja, imaju brige koje ih muče i tugu u srcu. Takvim ljudima je jedan osmeh dovoljan, nežna reč, šolja toplog čaja ili meko ćebe. 
Praznici su prilika za darivanje. Iako je svaki dan u godini pogodan da dragim ljudima nešto poklonimo, praznici nas uglavnom podsećaju na to. Ove godine, setite se dragih ljudi. Setite se nekoga ko je usamljen, nekoga ko je bolestan, ko ove godine neće imati bogatu trpezu ili mu dete neće dobiti poklon pod jelku. Setite se i onih koji su srećni, zadovoljni i spunjeni u životu. Možda mislite da oni imaju sve, da im ništa ne treba, ali varate se. Svako od nas se obraduje kada dobije mali znak pažnje, kada vidimo da neko misli na nas.
Zato razmislite koga bi ove godine mogli da obradujete. Napravite spisak dragih ljudi i odaberite bar troje koje ćete obradovati. To ne mora biti nešto veliko. Bitno je da je od srca. Ja ću vam navesti nekoliko predloga koje će možda kod vas pokrenuti inspiraciju a vi u komentaru dodajte i po neki svoj.

  • PLANERI "UREĐENI HAOS" koje od srca preporučujem kao fantastičan poklon.


  • Neka dobra KNJIGA. Moja preporuka je nešto od Paulo Koelja, Vejn Dajera, Robin Šarme, Dženi Kolagan, Ane Bučević ili Žane Poliakov.
Izvor: Pinterest
  • Napravite nekome KOLAČ i odnesite mu.
Izvor: Babyboom.in.rs
  • Obradujte nečije dete IGRAČKOM. To čak može biti očuvana igračka koju je vaše dete preraslo.
Izvor: Pinterest


  • KOZMETIKA koja uvek dobro dođe. Sada pred praznike ima mnogo sniženja i akcija i za malo novca možete nekoga istinski obradovati.


  • Napišite nekome PISMO ZAHVALNOSTI. Pokažite koliko ste zahvalni.
Izvor: Male ženske teme
  • Poklonite nekome svoje VREME. Neko bi vam bio zahvalan za čašicu razgovora uz toplu čokoladu.
Izvor: Pinterest

  • Poklonite ČAROBNU KNJIGU u koju će neko pisati sve ono što želi da živi. Neka promeni svoj život iz korena.

  • Dajte NOVAC siromašnima. Naše malo nekome znači mnogo.
Izvor: Bankar.me


Ostavljam vama da nastavite sa idejama. Ja sam odabrala 3 drage osobe kojima imam potrebu pokloniti nešto. Otvorite svoje srce i uživajte u darivanju. Osećaj je neverovatan. Svako od nas voli da dobije poklon ali usrećiti nekoga, videti mu osmeh na licu i zahvalnost u očima to je nešto neverovatno. Probajte i javite mi kako ste se osećali!